Sådan får du danske undertekster

Nabolandskanalerne er et værdifuldt vindue til landene omkring os. Danske undertekster gør det nemmere at følge med. Se her, hvordan du får danske undertekster på SVT1, SVT2, ARD, ZDF og NRK1.

Kan jeg få danske undertekster?
For at få danske undertekster på dine nabolandskanaler skal du modtage dit tv-signal fra en tv-distributør, som tilbyder servicen med danske undertekster. Du kan få de danske undertekster hos YouSee, TDC, Stofa, Waoo!, Boxer, Viasat og hos mange lokale antenne- og boligforeninger.

Langt de fleste tv-distributører, som tilbyder servicen med danske undertekster, udbyder også alle de fem nabolandskanaler, som sendes med danske undertekster, dvs. SVT1, SVT2, NRK1, ARD og ZDF, men der kan dog forekomme mindre variationer i kanaludbuddet hos de forskellige tv-distributører.

Hvad skal jeg gøre for at få underteksterne frem?
Selvom din tv-distributør, antenne- eller boligforening tilbyder servicen med danske undertekster, kan det variere, hvordan de danske undertekster kommer frem på din tv-skærm, alt afhængig af hvordan din tv-distributør har indstillet sine systemer. Langt de fleste tv-distributører tilbyder dog servicen med de danske undertekster på en måde, så de helt automatisk kommer frem på din skærm, når du slår over på et program, der sendes med danske undertekster.

Hvor kan jeg se, hvilke programmer der sendes med danske undertekster?
Her på hjemmesiden under 'TV-guide' har vi gjort det nemt for dig at få et hurtigt overblik over, hvilke programmer der sendes med danske undertekster. Du kan også gå ind på nabolandskanalerne.dk og finde tv-tip til de bedste udsendelser på nabolandskanalerne, læse om kultur og tv fra vores nabolande og tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Hvad koster det?
De danske undertekster er et non-profit initiativ, der er blevet til i samarbejde med YouSee, Stofa, BL og FDA. Pengene til initiativet hentes fra tv-abonnementet og beløber sig til ca. én krone pr. måned pr. husstand. De penge giver mulighed for, at der hver uge kan sendes en stor mængde programmer på nabolandskanalerne med danske undertekster.